« Blogg hem

Lär dig mer om Sociala medier

6 mars 2022 | Nyheter

Kommunikationen och marknadsföringen på sociala medier har blivit väldigt viktigt för alla företag och organisationer, oavsett om vi talar om företag inom B2B, B2C eller även B2B2C sektorn. Sociala medier beskrivs idag som en enorm marknadsföringsplattform med en rad olika kommunikationskanaler.

Digital Marknadsföring inom sociala medier har de senaste åren blivit större, bättre och mer fokuserad på målgrupperna än tidigare.

Största Sociala Medier plattformar

 • Facebook
 • Instagram
 • LinkedIn
 • Tik Tok
 • Twitter
 • Pinterest
 • Snapchat
 • YouTube

Youtube inte ”riktigt” är ett socialt nätverk men, eftersom många internetanvändare spenderar tid där och kan dela med sig synpunkter, likes och dela vidare på andra plattformar kan vi lugnt inkludera YouTube bland sociala medier.

Sociala nätverk är ett kraftfullt kommunikationsverktyg som låter dig interagera med potentiella kunder var som helst. Samtidigt kan du anpassa ditt varumärke och öka antalet kunder. Om det görs korrekt kan marknadsföring på sociala medier öka effektiviteten hos andra marknadsföringsmetoder så som SEO och SEM genom att bygga naturliga länkar, få webbplatstrafik och öka varumärkets popularitet samt förbättra varumärkeskännedom.

Lösningar inom Social Media Marketing

 1. Vi bygger och optimerar dina företagssidor på olika sociala medier
 2. Annonsering Banners
 3. Målgruppsanalys
 4. Profilbilddesign och omslagsbild
 5. Innehållsplanering
 6. Kampanjhantering och Annonsering
 7. Webbplatsintegration
 8. Social selling & Conversation Marketing
 9. Marknadsföringsstrategi
 10. Skapandet av innehåll för sociala medier

Annonsering på sociala medier är en form av internetmarknadsföring som kombinerar en mängd olika sociala nätverk för att få bra kommunikation med potentiella och nuvarande kunder och för att göra ditt företag känt. Denna form av marknadsföring består av aktiviteter som att distribuera innehåll, videor och bilder för både reklam och popularisering av ditt varumärke.

Oavsett vilken bransch ditt företag tillhör använder dina kunder ett socialt nätverk varje dag. Det är viktigt att hålla dem ”fängslade” och anslutna till ditt varumärke så att du alltid är deras första val. Om ditt företag erbjuder en produkt eller tjänst kan du satsa på att det finns människor som pratar om dem och letar efter företag som kan leverera dem! Vår metod för att hantera sociala nätverk kan hjälpa dig att komma i kontakt med dem och andra potentiella kunder.


Behöver du hjälp att hantera dina sociala kanaler och bygga din varumärke digitalt? Hör av dig till oss för ett kostnadsfritt möte så pratar vi mer! 

Kontakta oss här!

Låt oss ta ett möte och se hur Imperativ media kan hjälpa er

Florin Gainar, Digital marknadsförare och Projektledare @imperativmedia

 

Offertförfrågan KONTAKTA OSS