« Blogg hem

Vad är ett CMS och varför välja WordPress?

27 mars 2020 | WordPress

Förkortningen CMS står för Content Management System och det kan på svenska översättas till publiceringsverktyg. Det handlar alltså om system för att hantera och publicera olika former av innehåll.

CMS kallas även innehållshanteringssystem och mer att läsa om fördelar med att använda en så kallad innehållshanteringssystem går att läsa på bland annat Wikipedia.

Det CMS vi på Imperativ Media använder oss av är WordPress. WordPress är ett av de mest flexibla CMS-lösningar på marknaden, och kan anpassas och byggas ut för olika behov. Tack vare att WordPress är en så kallad öppen programvara har systemet utvecklats snabbt. Det har gått från att vara ett bloggsystem till att vara det mest använda systemet för hantering av webbsidor.

Folk tror lätt att WordPress bara är ett bloggverktyg. Det var faktiskt sant för några år sedan. WordPress är så mycket mer än bara ett bloggverktyg i dagens läge. Du kan fortfarande använda det för att skapa en enkel blogg, men idag har det utvecklats till ett väldigt kompetent CMS. Det går att skapa fullt fungerande webbplatser med mycket avancerade funktioner och kopplingar.

Det bästa med WordPress är att det är simpelt och flexibelt att använda samtidigt som du kan använda dig av väldigt avancerade tekniker som får detta CMS att fungera till allt inom webben. Detta är anledningen till varför WordPress har vuxit så mycket och blivit det absolut populäraste CMS:et på marknaden.

WordPress-statistik 2020

WordPress är världens mest populära innehållshanteringssystem och driver 36.1% av alla webbplatser på internet enligt W3Techs. Och dessutom:

  • WordPress har en marknadsandel på 63% av CMS-marknaden.
  • WordPress driver 14,7% av världens högst rankade webbplatser
  • 500+ webbplatser byggs varje dag med WordPress medan endast 60-80 per dag är byggda på plattformar som Shopify och Squarespace
  • WordPress pluginkatalog har 55 000+ plugins
  • WooCommerce driver 22% av de bästa 1 miljoner e-handelssajter i världen

Låt oss ta ett möte och se hur Imperativ media kan hjälpa er

Florin Gainar, Digital marknadsförare och Projektledare @imperativmedia

 

Offertförfrågan KONTAKTA OSS