« Blogg hem

Vilka tjänster erbjuder en digital marknadsföringsbyrå?

20 augusti 2021 | Digital marknadsföring

Det kan verka som en skrämmande uppgift till en början, men när du väl lyckats välja rätt marknadsföringsbyrå för dina behov i onlinevärlden kommer resultaten och framgångarna att visas mycket snart. Ett första steg du kan ta när du bestämmer dig för att använda digitala marknadsföringstjänster skulle vara att bekanta dig med det vanligaste ordförrådet och begreppen inom detta område.

Tjänsterna hos en digital marknadsföringsbyrå är en viktig del av tillväxtprocessen eftersom det hjälper alla företag att nå målgruppen lättare och hjälper inte bara att generera nya kunder utan också att behålla befintliga.

Det finns flera metoder för en digital marknadsföringsbyrå att skapa tillväxt, till exempel genom:

Sociala Medier

Organiskt genom att skapa engagemang med hjälp av innehåll där man följer en förbestämd strategi.

Betalda annonser som ökar allt från varumärkeskännedom till att leda besökarna till en specifik landning sida med tydliga konverteringsmål.
 
Detta är förmodligen tjänsten med störst effekt i den digitala världen, på grund av den snabbhet och lätthet som du kan interagera med potentiella kunder. I sin tur kan kunderna hålla sig uppdaterade om dina varumärkesnyheter via sociala medier. Dessutom har närvaron på sociala medier många fördelar. Oavsett om vi pratar om organiska sociala medier eller betalda sociala medier så räcker det inte med att bara skapa inlägg och svara på kommentarer på plattformar som Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, YouTube eller LinkedIn. För att säkerställa att din framgång – både ekonomiskt och när det gäller varumärkesimage – blir långsiktig, skulle det vara till din fördel att bygga en marknadsföringsstrategi för sociala medier och sätta långsiktiga mål för ditt företag.

Läs mer om Sociala Medier

Google eller andra sökmotorer

Sökmotor marknadsföring eller SEM (Search Engine Marketing) delas i två stora underkategorier:

Organiskt  SEO

SEO strategin kräver ett långsiktigt och kontinuerligt arbete och kan delas på ytterligare flera underkategorier.
1. Tekniskt SEO = Tekniskt optimering av webbsidan
2. On Page SEO = Innehåll (text och bild) på webbsidan som innehåller rätt budskap, sökord, tonalitet osv. Detta ska ge värde till specifika målgrupp som gör att de återkommer och konverterar.
3. Off Page SEO = Detta handlar om att arbeta med externa länkar som pekar mot din egen webbsida

Precis som med PPC -kampanjer är SEO ett sätt att växa ditt företag genom att optimera innehållet på din webbplats. Huvudmålet är att öka sökordens ranking och relevans för sökmotorer.

Det viktigaste för ditt företag är att vara så synlig som möjligt för användaren som letar efter relevant information inom ditt varumärkes aktivitetsområde. Därför är SEO det bästa verktyget du kan använda. Faktum är att innehållsoptimering innebär en ganska svår och komplex teknik, som börjar med att analysera sökordsrankning och bygga kvalitativa backlinks för att öka auktoriteten på din webbplats, men när du väl blir bekant med hur SEO fungerar och hur kan hjälpa dig blir resultaten inte långa kommer. 

Betalt  SEA

SEA eller Search Engine Advertising (sökmotorsannonsering på svenska) sammanfattar i korthet alla annonser du betalar för att synas på sökmotorerna. De absolut populära att annonsera via är Google Adwords

För en framgångsrik annonseringskampanj, en marknadsföringsbyrå, måste utföra en del olika analyser utifrån bestämd målsättningen så som:

  •       Målgruppsanalys
  •       Nyckelordsanalys
  •       Konkurrensanalys
  •       Kartläggnings av kundresan (och anpassning av annonser utifrån det)
  •       Budgetering
  •       Analysera, uppfölja och optimera kampanjen dagligen

Betald annonsering via Google Ads, även känd som PPC eller Pay-per-click, kampanjer är de mest populära bland varumärken, och det som skiljer dem från andra är att betalning endast kommer att göras när en användare klickar på annonsen och når din webbplats. Kort sagt, syftet med tjänsten är att öka söktrafiken och locka fler potentiella kunder till din webbplats. Det slutliga priset en PPC -kampanj kan nå beror på hur stort konkurrensen är och vilka sökorden du använder.

Läs mer om SEO här 

 Innehållsmarknadsföring, eller content marketing

Detta handlar om att skapa engagerande innehåll som är till nytta för kunden, att skapa värdefullt innehåll för att attrahera nya användare och öka varumärkets synlighet genom att dela information och berättande (storytelling). Huvudmålet är att övertyga läsaren att utföra något typ av konvertering mot ditt företag och bli kund. För att uppnå detta mål bör Content Marketingstrategin ta hänsyn till relevanta sökord och goda SEO -metoder. Det räcker dock inte bara att publicera nytt innehåll på webbplatsen, utan det måste också distribueras på sociala nätverk eller via e -post.

Digital marknadsföring hos Imperativ Media  

 E-postmarknadsföring

E-postmarknadsföring är en av de bästa metoderna att marknadsföra sig på. Med hjälp av detta metodiken har du möjligheten att använda ett mer personligt budskap, speciellt anpassad för specifika mottagaren och utifrån vart hen befinner sig i kundresan.

Oftast e-postmarknadsföringen används som del av Automation Marketing där med hjälp av ett CRM verktyg så som Salesforce, HubSpot osv skickas automatiska epostmeddelande beroende på vilka ”actions” en kund gör. (Produkter besökta på webben, ej avslutat beställning, produkter i kundvagn osv) .

 Influencer marknadsföring

Detta handlar om att komma i kontakt med olika influencers på sociala medier som har tillräckligt många följare som matchar din målgrupp och marknadsföra dina produkter eller tjänster.

Beroende på hur många följare influencern har kostnaden kan skiljas hård. Visa nöjer sig med produkter medan andra kan begära höga summor. Oavsett vilket du samarbetar med är väldigt viktigt att kunna följa och mäta resultaten.

Läs gärna också Google AdWords: Tänk på innan du startar din kampanj eller 10 anledningar att investera i Digital Marknadsföring

Det är inte ett lätt jobb att driva företag och lyckas i den moderna digitala världen. Men om du har en tydlig digital strategi för att uppnå dina mål, framtiden blir utan tvekan, ljus. 


Tveka inte att kontakta oss om du behöver mer information eller tips om digital marknadsföringsstrategi!

Låt oss ta ett möte och se hur Imperativ media kan hjälpa er

Florin Gainar, Digital marknadsförare och Projektledare @imperativmedia

 

Offertförfrågan KONTAKTA OSS